Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πολιτιστικού περιεχομένου η ανοικτή συνέλευση.Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα γίνει η προγραμματισμένη συζήτηση στην κωμωδία του Αριστοφάνη “Πλούτος”, με αφορμή την παράσταση που θα παρακολουθήσουμε στην Επίδαυρο.  Στο  εξαιρετικό αυτό έργο του, γραμμένο στα 388π.Χ, στην κρίση δηλαδή του θεσμού της πόλης –κράτους ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας σατυρίζει τον πλούτο στη φάση της κρίσης του πολιτικού συστήματος της εποχής του. Στο έργο εύκολα βρίσκει κανείς στοιχεία παρόμοια με τη σημερινή κρίση. Ακόμα και στοιχεία που σχετίζονται με το Brexit, μπορεί να βρει κανείς στην προφητική αυτή κωμωδία
Η συζήτηση, όπως κάθε φορά θα γίνει με βάση το κείμενο του έργου. Όποιος δεν έχει το κείμενο συστήνουμε, το βιβλίο με τη μετάφραση  του Τάσου Ρούσου από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, γιατί είναι ευκολοδιάβαστο  και σε  προσιτή τιμή.
Η συνάντηση, στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος φίλες και φίλοι που δε θα έλθουν στην Επίδαυρο,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 8μ.μ.,  στο ανοιχτό θεατράκι του πάρκου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Βούλας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη . Λεωφορείο Α2 από οδό Σίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου