Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Άμεση Δημοκρατία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η εμπειρία που έχουμε όσον αφορά τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δείχνει ότι η εναπόθεση των συλλογικών μας υποθέσεων σε παρατάξεις που φανερά η συγκαλυμμένα εξαρτώνται από κόμματα ή σε μεμονωμένους παράγοντες που εμφανίζονται ως σωτήρες, έχει εξαντλήσει τα όρια της αξιοπιστίας της. Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα στους δήμους με την ενεργή και δημιουργική συμμετοχή μας και με την αντίστασή μας στην καταστροφική για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία πολιτική. Μήπως πρέπει, λοιπόν επί τέλους, να αναζητήσουμε τους ενεργούς δημότες αντί να ψάχνουμε πετυχημένους δημάρχους; Γιατί, κατά την άποψή μας αυτοί είναι που μας λείπουν. Η απουσία ενεργών δημοτών είναι η αιτία της αποτυχίας των δημοτικών αρχών και των δημοτικών παρατάξεων. Είναι ανάγκη δηλαδή να αναζητήσουμε τους δημότες, εκείνους - που ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή κομματικές διαφορές, συμμετέχουν στις τοπικές συλλογικότητες και στα τοπικά κινήματα και είναι σε θέση, από την εμπειρία τους στη συλλογική δράση, να διακρίνουν ποιες πολιτικές στο δήμο μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών και παράλληλα να αντισταθούν στα μεγάλα συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους είναι έτοιμα να θυσιάσουν και τους ανθρώπους και το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Με τη φιλοσοφία αυτή έχει συγκροτηθεί λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια στην Τήνο η δημοτική κίνηση “Κοινό Τηνίων” που λειτουργεί μόνο με πολίτες, πραγματικά μακριά από κόμματα ή άλλους “παράγοντες-σωτήρες”, με ανοιχτές συνελεύσεις σε κάθε συνοικία της πόλης και σε κάθε χωριό και έχει εκλέξει δημοτικούς συμβούλους που εναλλάσσονται ανά έτος, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι νέοι.

Οι συλλογικότητες που οργανώνουμε την ενημερωτική εκδήλωση “Άμεση δημοκρατία και τοπική Αυτοδιοίκηση” σκεφθήκαμε να καλέσουμε εκπροσώπους από αυτή την δημοτική κίνηση για να ακούσουμε τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες τους και να συζητήσουμε μαζί τους

Θα μιλήσουν δύο εκπρόσωποί της κίνησης ο Πέτρος Κουσουνάδης και Γιάννης Βιδάλης
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 7μμ Πνευματική Εστία Βούλας, Αγίου Ιωάννου 2 Κεντρική Πλατεία Βούλας
Μετά από τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση

Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής
Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος “Πολιτεία”
Εξωραϊστικός Σύλλογος “Θέα”
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας6944207403-6977990887-6934239530-6945550612-6972200434

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου