Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση την Ημέρα Περιβάλλοντος εναντίον της μαρίνας στη Βουλιαγμένη


Ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  εναντίον της σχεδιαζόμενης φαραωνικής μαρίνας στη Βουλιαγμένη. Η εκδήλωση οργανώθηκε  από την Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης την Παρασκευή, 5 Ιουνίου,  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στις συζητήσεις που έγιναν στα “πηγαδάκια” κυριάρχησε το θέμα της σχεδιαζόμενης μαρίνας και των καταστροφών που θα προκαλέσει τόσο στο χερσαίο όσο και στο θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον και που αναπόφευκτα θα υποβαθμίσει  την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και όλα αυτά γίνονται στο βωμό της “ανάπτυξης”  και των “επενδύσεων”, δηλαδή για τα κέρδη λίγων Με δεδομένο μάλιστα ότι και στο δάσος της χερσονήσου της Βουλιαγμένης συντελείται ήδη μεγάλη ζημιά από τις τουριστικές εγκαταστάσεις της πολυεθνικής   Jermyn Real Estate γίνεται φανερό ότι η Βουλιαγμένη, αλλά και η γύρω περιοχή θα πληγεί ανεπανόρθωτα.
Αν σε αυτά προστεθεί και ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού, (στη Σχολή Ευελπίδων), εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τις συνθήκες ζωής  που θα διαμορφωθούν στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τη γύρω περιοχή.
Για τους λόγους αυτούς όλοι και όλες συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να  γίνει συντονισμένος αγώνας όλων των φορέων και των πολιτών ανεξάρτητα από πολιτικές και ή παραταξιακές επιλογές. Αξιοσημείωτο είναι  ότι στην εκδήλωση ήλθαν για συμπαράσταση αγωνίστριες από την Κυψέλη και το Χαλάνδρι.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καλεί τα μέλη της να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των κατοίκων της Βουλιαγμένης και να παραβρεθούμε στη  συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στην Πλατεία Δημαρχείου Βουλιαγμένης την Τετάρτη 10 Ιουνίου, 7μμ.

Η γραμματεία της ανοιχτής συνέλευσης 3Β


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου