Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Απαντούν οι κάτοικοι που λένε ΟΧΙ στην επέκταση της μαρίνας της Βουλιαγμένης

 Πηγή άρθρου  

-Ερώτηση: Μεγαλώνει η Μαρίνα Βουλιαγμένης ναι ή όχι;
Η απάντηση μας: Ναι μεγαλώνει και στα θαλάσσια όρια της-πράγμα ανεπίτρεπτο-και στον όγκο ελλιμενισμού σκαφών (λιγότερα μεν αλλά μεγαλύτερα δε,  έως και άνω των 70μ) για να χωρέσουν, αλλά και στην χερσαία έκταση που θα οικοδομηθεί ένα «μικρό χωριό» 4.800 τμ. μαζί με το χώρο για το ελικοδρόμιο!

-Ερώτηση: Θα καταστραφεί το θαλάσσιο περιβάλλον του όρμου της Βουλιαγμένης;
Η απάντηση μας: Θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, κάτι που και η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επισημαίνει, με την «light» όμως εκδοχή ότι οι περισσότερες επιπτώσεις θα είναι προσωρινές!Και ρωτάμε, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

-Ερώτηση: Θα αλλοιώσει οπτικά τον κόλπο της Βουλιαγμένης;
Η απάντηση μας: Ναι θα τον αλλοιώσει και όχι μόνο οπτικά, αφού θα γίνουν τεράστιες παρεμβάσεις στο θαλάσσιο αλλά και το χερσαίο περιβάλλον κυρίως με τα 4.800 τμ σε κτιριακές και άλλες εγκαταστάσεις. αλλά και φυσιογνωμικά αφού τα τεράστια σκάφη που θα ελλιμενίζονται θα προκαλούν σε καθημερινή βάση προβλήματα στους λουόμενους της διπλανής πλαζ της Βουλιαγμένης αλλά κυρίως και στους αθλούμενους του ναυταθλητισμού σε όλα τα θαλάσσια Spor του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και του Ομίλου Κατοίκων.

-Ερώτηση: Θα δημιουργήσει η μαρίνα κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη;
Η απάντηση μας: Ναι γιατί θα δημιουργηθεί άλλη «μια πόλη μέσα στην πόλη» της Βουλιαγμένης με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο από τα επιπλέον 400 και πλέον αυτοκίνητα που θα διέρχονται καθημερινά από τον ένα και μοναδικό δρόμο την Απόλλωνος, από και προς την μαρίνα και τα οποία θα αποτελούν κυρίως πελάτες της μαρίνα και του ξενοδοχείου του Αστέρα.
(Αλήθεια υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη;)

-Ερώτηση: Θα γίνει η περιοχή όπως οι μαρίνες Ζέας και Αλίμου;
Η απάντηση μας: Ναι θα γίνει κατά αναλογία και μην μπερδεύετε τον κόσμο, γιατί όταν λέμε «Ζέα» και «Άλιμος» δεν μιλάμε για μέτρα ή την χωρητικότητα των σκαφών αλλά κυρίως για την μετάλλαξη της περιοχής μας σε ένα λιμάνι «ως η πίσω αυλή του Αστέρα» όπου η έννοια λουόμενος και πλαζ της Βουλιαγμένης σταδιακά αλλά σταθερά θα καταργηθεί από τις συνέπειες της επέκτασης της μαρίνας Βουλιαγμένης.

-Ερώτηση: Προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην περιοχή;
Η απάντηση μας: Ότι προσέφερε μέχρι σήμερα αφού οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι εξειδικευμένες (τουριστικός και ναυτιλιακός κλάδος)  και κυρίως θα καταληφθούν από εξειδικευμένους εργαζόμενους εκτός περιοχής ίσως και άλλων εθνικοτήτων!

Επίσης ο Δήμος θα έχει από λίγα έως πενιχρά έσοδα αφού η όλη εγκατάσταση δεν του ανήκει και η Τοπική Οικονομία θα έχει (με λιγότερα σκάφη όπως εσείς λέτε) τα ίδια ή και λιγότερα έσοδα που είχε και με την μέχρι τώρα λειτουργία της υπάρχουσας μαρίνας (εκτός αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη που δεν μας την αναφέρατε μέχρι τώρα;)

Τέλος όσον αφορά την επιστημοσύνη  του καθενός αλλά και για την αξιοπιστία  της κάθε Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα μας επιτρέψετε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, διότι έχουμε δει κατά καιρούς, ίσως και εσείς, να καταπίπτουν μελέτες και μελέτες με «τόνους αξιοπιστίας»... και ξέρετε γιατί;

Γιατί μίλαγαν μόνο με αριθμούς και νούμερα, αγνοώντας τον πολίτη, τον κάτοικο, τον δημότη εντέλει τον ίδιο τον ανθρώπινο παράγοντα!

Καλή τύχη στο έργο σας,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου