Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Για την καταστροφική "επένδυση" στα οικόπεδα Κόνιαρη στην Βούλα

 ΤΡΙΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΙΚΟ “ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ” ΠΛΗΓΜΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Τετρακόσιες πολυτελείς κατοικίες, μια νέα πόλη, σχεδιάζουν οι “επενδυτές” στους πρόποδες του Υμηττού στα πρώην οικόπεδα Κόνιαρη.

Με έκπληξη παρακολοθούμε οι πολίτες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης την ταχύτητα με την οποία η “επενδυτική” λαίλαπα σαρώνει, ό τι έχει απομείνει από το φυσικό, πολιτιστικό και οικιστικό περιβάλλον στο δήμο μας.


Μετά από την καταστροφή που συντελείται από την “επένδυση” της Jermyn Real Estate στο δάσος της Βουλιαγμένης, για να κατασκευασθούν δεκαπέντε πολυτελείς βίλες των 1500τμ η κάθε μια όπως και άλλες εμπορικές εγκαταστάσεις και ύστερα από τη σχεδιαζόμενη “φαραωνική” μαρίνα στη Βουλιαγμένη, όπου όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, θα πέσουν 277.000κυβικά μέτρα μπετόν στη θάλασσα της Βουλιαγμένης, έρχεται τώρα ένα ακόμη πλήγμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχεδιάζεται από τον επενδυτικό όμιλο Hines, Henderson, σε έκταση 71 στρεμμάτων(πρώην οικόπεδα Κόνιαρη), στους πρόποδες του Υμηττού, μέσα στον οικιστικό ιστό της Βούλας και νέα “επένδυση” μιa πόλη από τετρακόσιες πολυτελείς κατοικίες με κοινόχρηστους για τους ιδιοκτήτες χώρους, κλειστές εισόδους και μπάρες.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα σε μια περιοχή που προορίζονταν για πάρκο και κοινόχρηστους χώρους πράσινου κάτι που πραγματικά έχουν ανάγκη οι κάτοικοι, σχεδιάζεται τσιμεντοποιηθεί με τετρακόσιες νέα κατοικίες που θα προκαλέσουν αναπόφευκτα και κυκλοφοριακά προβλήματα. Παράλληλα η γκετοποίηση της περιοχής με τις κλειστές εισόδους και τις μπάρες είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει και κοινωνικά προβλήματα.

Προς το παρόν δε θα επεκταθούμε στο ιστορικό της υπόθεσης και στις διαδικασίες με τις οποίες έγινε η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, γιατί ήδη ερευνούμε το θέμα, και θα επανέλθουμε. Όπως και αν είναι όμως τα πράγματα εμείς διεκδικούμε ο χώρος αυτός να γίνει ένας πνεύμονας πράσινου στο δήμο μας με κοινόχρηστους χώρους και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες κάτι για το οποίο αγωνίζονται εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της περιοχής ενώ και προηγούμενοι δήμαρχοι ήταν σύμφωνοι με αυτή την προοπτική.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΆΡΗΣ-ΒΟΎΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΈΝΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου